Restaurativna stomatologija | Superdent Ordinacija

Restaurativna stomatologija

Moderni ispuni

U našoj ordinaciji koristimo samo najkvalitetnije materijale koji nam osiguravaju visoke estetske standarde i kvalitetene mehaničke mogućnosti, kao što su nanaohibridni kompoziti i SDR (Smart dentin replacement). Uz pomoć takvih materijala postižemo ispune koji bojom i formom izgledaju isto kao i susjedni zubi, a kvalitetom materijala osiguravamo ih uspješnost u rješavanju žvačnih izazova.

Izbjeljivanje zubi

Postoje dvije osnovne metode izbjeljivanja zubi. Jedna je izbjeljivanje pojedinačnog zuba koji je potamnio uslijed liječenja zuba ili nekroze zubne pulpe i izvodi se posebnom metodom stavljanja sredstva za izbjeljivanje unutar zuba.

Druga je izbjeljivanje svih zubi i provodi se postavljanjem sredstva za izbjeljivanje na površinu zuba. Za brzo izbjeljivanje, to sredstvo mora biti visokokoncentrirano i aktivirano lampama, laserom i sl. Ta je metoda dosta agesivna i kod nje postoji opasnost od eventualne kemijske promijene strukture zuba. Zato mi koristimo sigurniju metodu kod koje je sredstvo za izbjeljivanje niskokoncentrirano i stavlja se u udlage te se nosi po noći na zubima. Ta je metoda sporija, ali su rezultati izvrsni i bez ikakvih dugotrajnih neželjenih posljedica.

Kod svih “vanjskih” metoda izbjeljivanja, može se pojaviti preosjetljivost zubi, ali je ona prolazna i traje najviše 24 sata, a može se umanjiti ili prevenirati korištenjem pasti za smanjenje osjetljivosti zubi prije i za vrijeme izbjeljivanja. Obično je dovoljno pet do deset dana izbjeljivanja dok se ne postigne željena nijansa, a sredstva za izbjeljivanje ostane dovoljno i za osvježenje boje nakon nekoliko mjeseci.

Željko Zubović, dr.med.dent

Bruno Biondić, dr.med.dent

Ivica Zubović, dr.med.dent

Podijelite naš sadržaj s osmijehom

Pošaljite nam upit i naši doktori odgovorit će u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas

Facebook

Instagram