Ortodoncija | Superdent Ordinacija

Ortodoncija

Ortodoncija je dio dentalne medicine koji se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zubi. Na taj način dobijemo ne samo znatno bolje estetske rezultate, već i funkcijske.

Pravilno poredani zubi se i lakše čiste pa samim tim su manje izloženi i karijesu i upalama zubnog mesa. Danas je ortodontska terapija moguća u svakoj životnoj dobi i koristimo ju u najrazličitijim situacijama, npr. kod djelomično bezubih starijih pacijenata kako bismo vratili zube na njihov prvobitni položaj te onda protetskim nadomjestkom (mostom ili krunicama na implantatima) nadoknadili izgubljene zube.

Ipak, najbolji se rezultati postižu kod djece kod koje nije još završila faza koštanoga rasta. Zato naše male pacijente ne čuvamo samo od karijesa već brinemo i o tome da njihovi zubi budu lijepo postavljeni.

Naime, ako se neki problem uoči u najranijoj dječjoj dobi, na njega se može utjecati, presresti ga i tako izbjeći prave ortodontske anomalije. To se zove interceptivna terapija.

Zato je najvažnije da djeca redovito dolaze na kontrolne preglede kako ne bismo propustili dragocjeni trenutak u kojem će naši preventivni postupci biti najučinkovitiji.

Ortodontsku terapiju nam provodi osoba s puno iskustva, specijalist i sveučilišni profesor.

Željko Zubović, dr.med.dent

Bruno Biondić, dr.med.dent

Ivica Zubović, dr.med.dent

Podijelite naš sadržaj s osmijehom

Pošaljite nam upit i naši doktori odgovorit će u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas

Facebook

Instagram