Estetika lica | Superdent Ordinacija

Estetika lica

PRGF Endoret
(Plasma rich with growth factors)

PRGF postupak uključuje vađenje pacijentove krvi i odvajanje krvne plazme koju koristimo u dvije frakcije. Frakcija F1 je plazma bogata fibrinom i koristi se u dermatologiji za prekrivanje rana, kao zaštitna maska nakon tretmana za pomlađivanje lica, u oralnoj kirurgiji za prekrivanje rana nakon vađenja zuba i slično, gdje pomaže da se meka tkiva regeneriraju.
Druga frakcija, F2 sadrži koncentrirane trombocite koji na svojim površinama nose najpotentnije faktore rasta u organizmu. Oni na stanice s kojima dođu u kontakt djeluju potičući ih na aktivnost. Tako u koži dolazi do proizvodnje hijaluronske kiseline, kolagena, elastina itd., a u kosti do stvaranja novog koštanog tkiva. Stoga F2 frakciju stavljamo u koštanu šupljinu nastalu nakon vađenja zuba te u kožu injektiranjem u sloj koji se naziva dermis.
Treba naglasiti kako je ovaj postupak apsolutno bez nuspojava (osim blagog crvenila koje traje samo nekoliko sati i, rijetko, ubodnog hematoma promjera do 1 cm).

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina je molekula koja se prirodno nalazi u vezivnim tkivima. U koži se nalazi u dermisu i odgovorna je za mladolik izgled kože, što ponajviše duguje svojoj sposobnosti da navlači vodu i tako povećava volumen. Upravo zbog toga je toliko uspješna u zahvatima pomlađivanja. U estetskoj medicini se koristi u sintetskom obliku, a injiciranjem u kožu dobivamo efekt liftinga lica (dakle, možemo mijenjati obrise lica za razliku od tretmana plazmom) čime se smanjuju bore i vraća se mladoliki izgled.

Mi koristimo hijaluronske filere marke Juvederm ( Alergan ) koji su među najboljima u svijetu. Trajnost im je 6 do 9 mjeseci, a nuspojave su izuzetno rijetke( inkapsulacija hijalurona (stvaranje grudica) ili nekroza kože). Na mjestu primjene može se pojaviti crvenilo, blagi otok ili hematom. Nakon zahvata treba izbjgavati saunu, sunčanje i pritisak na mjesto primjene.

Željko Zubović, dr.med.dent

Bruno Biondić, dr.med.dent

Ivica Zubović, dr.med.dent

Podijelite naš sadržaj s osmijehom

Pošaljite nam upit i naši doktori odgovorit će u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas

Facebook

Instagram