Proteze | Superdent Ordinacija

Proteze

Djelomične proteze

Ukoliko pacijent u čeljusti ima nekoliko zubi koji su parodontološki zdravi,ali ih ima premalo ili su loše raspoređeni za most te nije zainteresiran za implantate, moguće je napraviti djelomičnu protezu koja se veže na najmanje dva zuba. Na zubima se naprave ili kvačice ili  krunice sa veznim elementima koji protezu čine stabilnom i nepomičnom. Izrazito je bitno da proteza u funkciji nije pomična, jer se na taj način očuva greben koji ju nosi. Krunice koje nose ankere (pričvrsci) danas mogu biti napravljene od metala ili isfrezane pomoću najvuremenije tehnologije od cirkona.

Proteza osigurava lijep izgled zuba i lica, a može se elegantno izvaditi i održavati higijena.

Potpune proteze

Potpune proteze izrađuju se kod pacijenata koji nemaju ni jedan svoj zub. Ukoliko pacijent  nema indikaciju za implantaciju, a u potpunosti je bezub, tada je jedino rješenje totalna proteza.

Prilikom izrade totalne proteze cilj nam je omogućiti pacijentu normalnu kvalitetu života, kako estetsku tako i funkcijsku. Mi u svojoj ordinaciji koristimo najkvalitetniji i najčvršći materijal za proteze, koji ima i najviša estetska svojstva (Candulor).

Totalnu protezu potrebno je redovito čistiti kako bi se uklonila mogućnost nastanka gljivične infekcije.

Željko Zubović, dr.med.dent

Bruno Biondić, dr.med.dent

Ivica Zubović, dr.med.dent

Podijelite naš sadržaj s osmijehom

Pošaljite nam upit i naši doktori odgovorit će u najkraćem roku!

Kontaktirajte nas

Facebook

Instagram